News

You are currently browsing the archive for the News category.

Tekening Gouache en krijt AtelieropruimingMijn atelier moet leeg! Alle tekeningen, gouaches en schilderijen zijn sterk afgeprijsd.

Heb je interesse in de prijslijst (pdf)? Stuur een mail naar ellen@braincake.nl

In de workshop EGO=ME ga je aan de slag met je eigen toekomstbeeld, met een gegarandeerd verrassend eindresultaat.

Visualiseer wat je toekomt en het komt naar je toe. In 1,5  uur werk je in een groep van 8 tot 12 personen aan het visualiseren van jouw stip op de horizon. Na afloop van de workshop ontvang je een visueel verslag.

Voor wie?
Voor iedereen die eens op een andere en  intuïtieve manier wil ‘nadenken’ over zichzelf. Schuif jij je toekomst het liefst ver voor je uit, dan haal je hem in 1,5 uur dichter naar je toe. Ook geschikt als incompany training om op een andere speelse manier de persoonlijke waarden en passies van je teamgenoten te leren kennen.

Waar/wanneer
Zoek je een leuke invulling voor een bepaalde datum? Neem contact op voor de mogelijkheden. De locatie kunnen we dan samen bepalen.

Tags:

Op 1 mei 2015, Dag van de Arbeid, opent de Werkplaats voor de Nieuwe Wereld, een tentoonstelling van Bureau Europa Maastricht. De Werkplaats voor de Nieuwe Wereld is enerzijds een installatie die de definitie van werk oprekt, de geschiedenis van werk herinterpreteert en een nieuwe toekomst van werk uitstippelt en anderzijds een tweemaandelijks programma waarin de Nieuwe Wereld getest en voorgelegd wordt aan hedendaagse denkers en doeners.

Visuele identiteit: Roosje Klap
Tekst posters: Ellen Ter Beek

Mijn werk staat op woensdag 13 november 2013

De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013 toont op fiks formaat (29,7 x 34 cm, bijna drie kilo zwaar) elke dag het werk van een hedendaagse Rotterdamse kunstenaar. Een onafhankelijke deskundige redactie selecteerde de 365 kunstenaars, (mode)ontwerpers, fotografen, architecten, illustratoren, etcetera.

www.groterotterdamsekunstkalender.nl. De Grote Rotterdamse Kunstkalender is een initiatief van Kantoor Kraaij, wordt uitgegeven door Trichis Publishing en mede mogelijk gemaakt door Mediacenter Rotterdam.

Grote Rotterdamse Kunstkalender 2013

Tags:

Vaaggrond 2011

Vaaggrond 2011 | 25 december t/m 1 januari.
Kunst in de buitenlucht Vaaggrond is een terugkerende expositie in bosgebied ‘De Vlut’ in Oerle (Veldhoven). Je kunt hem tijdens de kerstvakantie bezoeken. Vaaggrond maakt onderdeel uit van de wandelroute KOM! (Kunst om molen). De wandeling leidt door akkerland en bosgebied.

Deelnemende kunstenaars:
Ellen Ter Beek, Sara Benhamou, Els Börger, Frida Derksema, Roos Hoffmann, Myrte Rasing, Roselyne van der Heul, Sylvia Thijssen, Inna Romanova, Wiepkje Spoelstra, Leonieke van de Geer, Mayke Verhoeven.

www.vaaggrond.nl

Idee naam Vaaggrond en ontwerp visual: Wiepkje Spoelstra en Ellen Ter Beek.

Tags: , , ,

Urban Expressionism
Tentoonstelling 16.01.2011 t/m 20.02.2011

Urban Expressionism is een tentoonstelling die draait om de tegenstelling tussen architectonische ordening en persoonlijke expressie. Deze combinatie lijkt paradoxaal; het clichébeeld van de stad gaat vaak gepaard met een gevoel van beklemming, vereenzaming en de overheersing van de massa ten opzichte van het individu.

Voor de participerende kunstenaars biedt de ordening van stad en gebouw echter een mogelijkheid om het eigen individu te benadrukken.

Deelnemende kunstenaars:

Ellen Ter Beek | Thijs Ebbe Fokkens |Andre Kruysen | Romain Pellas |
Urs Pfannenmüller |Rob Voerman |Eelco Cornelis de Vries

www.nestruimte.nl

Bart kunst in huis
Tentoonstelling 06/10/2010 – 15/01/2011

Elk jaar studeren er ruim 2000 kunstenaars af aan alle kunstacademies in Nederland. Afgelopen zomer hebben wij deze weer allemaal bezocht en de meest bijzondere afgestudeerden geselecteerd. In totaal zijn dat er elf, die volgens ons bepalend zijn voor de kunst van de toekomst: hét talent van dit moment!

Deelnemende kunstenaars: Ellen Ter Beek (papieren sculpturen), Dirk Bours (schilderijen), Mitchel Breed (schilderijen), Fleur van Dodewaard (fotografie), Peter van der Es (audiovisueel), Meinke ten Have (fotografie), Anne Huijnen (audiovisueel), Heidi Sincuba (tekeningen), Mirdije Sheji (schilderijen), Isabelle Wenzel (fotografie) en Adrian Woods (fotografie).

www.bartkunstinhuis.nl
www.ans-online.nl

Tentoonstelling 18.08.2010 t/m 26.09.2010
Paulien Nijenhuis, landschappen |Ellen Ter Beek, objecten van papier |Saskia Korver, tassen.
in Galerie de Andere Kant in Zutphen.

www.galeriedeanderekant.nl

Rijp of groen
Tentoonstelling 25/07/2010 – 29/08/2010

Galerie Plaatsmaken – Arnhem

Wordt er nog grafiek gemaakt op de Nederlandse academies? En hoe staat het met de kwaliteit van het tekenen? Is 2010 een mooi afstudeerjaar?

Galerie Plaatsmaken in Arnhem presenteert een selectie opvallende verse kunstenaars van de verschillende academies uit Nederland. Sommigen heel jong en nog niet helemaal rijp (maar wel al leuk genoeg om je op te verheugen!) en anderen heel doelgericht bezig hun werk onder de aandacht te brengen. Met de nieuwe toevoeging ‘beeldend kunstenaar’ op hun visitekaartje stevenen ze allemaal af op een, wat Plaatsmaken betreft, beloftevolle toekomst.

Deelnemende kunstenaars: Laura Sassen , tekeningen | Sharissa Kempen , grafiek | Ellen Ter Beek, ruimtelijk werk | Tom de Jong, tekeningen | Danique Idema, tekeningen | Fleur Dodewaard, fotografische prints | Dirk Comello, tekeningen | Roel de Boer, grafiek en installatie | Erik van Rotterdam, tekeningen

www.plaatsmaken.nl