Projects

You are currently browsing the archive for the Projects category.

Tekening Gouache en krijt AtelieropruimingMijn atelier moet leeg! Alle tekeningen, gouaches en schilderijen zijn sterk afgeprijsd.

Heb je interesse in de prijslijst (pdf)? Stuur een mail naar ellen@braincake.nl

In de workshop EGO=ME ga je aan de slag met je eigen toekomstbeeld, met een gegarandeerd verrassend eindresultaat.

Visualiseer wat je toekomt en het komt naar je toe. In 1,5  uur werk je in een groep van 8 tot 12 personen aan het visualiseren van jouw stip op de horizon. Na afloop van de workshop ontvang je een visueel verslag.

Voor wie?
Voor iedereen die eens op een andere en  intuïtieve manier wil ‘nadenken’ over zichzelf. Schuif jij je toekomst het liefst ver voor je uit, dan haal je hem in 1,5 uur dichter naar je toe. Ook geschikt als incompany training om op een andere speelse manier de persoonlijke waarden en passies van je teamgenoten te leren kennen.

Waar/wanneer
Zoek je een leuke invulling voor een bepaalde datum? Neem contact op voor de mogelijkheden. De locatie kunnen we dan samen bepalen.

Tags:

Op 1 mei 2015, Dag van de Arbeid, opent de Werkplaats voor de Nieuwe Wereld, een tentoonstelling van Bureau Europa Maastricht. De Werkplaats voor de Nieuwe Wereld is enerzijds een installatie die de definitie van werk oprekt, de geschiedenis van werk herinterpreteert en een nieuwe toekomst van werk uitstippelt en anderzijds een tweemaandelijks programma waarin de Nieuwe Wereld getest en voorgelegd wordt aan hedendaagse denkers en doeners.

Visuele identiteit: Roosje Klap
Tekst posters: Ellen Ter Beek

Animated trailer for the Nai Studio for Unsolicited Architecture | 2011
Concept and text: Ellen Ter Beek | Art direction: Ward Nicolaas | Production: Duco Stolwijk

Tags: ,

The truth is the most copied lie. Installatie met kopieermachine, tapijt en chocoladeletters.Tentoonstelling ‘Gratis’, Koninklijke Academie van Beeldende Kunst Den Haag, 2009. Iedere dag een verse waarheid die met een druk op de knop gratis te verkrijgen is.


Tags: ,

Proposal Jewish monument Maastrichtsestraat The Hague

Voorstel Ellen Ter Beek prijsvraag Comité Joods Monument Den Haag onder advies van Stroom. 12 december 2008 (niet gerealiseerd).

‘They are gone’ is een voorstel voor een monument voor de Maastrichtsestraat in Den Haag, waar tijdens de Duitse bezetting zestien Joodse families gedeporteerd werden en waarvan dertig volwassenen en twaalf kinderen de kampen niet overleefden.

De vraag is uitgezet door Stroom in het kader van het programma ‘nu monument’. Dit programma is gebaseerd op de vraag naar de (on)mogelijkheid van een hedendaags monument. Als instelling die zich onder meer bezighoudt met kunst en de openbare ruimte, onderwerpt Stroom de relatie tussen ontwikkelingen in de actuele kunst, de maatschappij en de status van de openbare ruimte voortdurend aan een kritische blik. Kan hedendaagse kunst een functie hebben in het creëren en onderhouden van een collectief bewustzijn; in het herinneren, herdenken of zelfs verheerlijken van personen of gebeurtenissen? Kan zij bevolkingsgroepen samenbrengen?

Voorstel ‘They are gone’

Read the rest of this entry »

Tags: